Regisztráció és bejelentkezés

Innen: KÉP súgó
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kepadmin (vitalap | szerkesztései) 2024. május 13., 15:01-kor történt szerkesztése után volt. (Hitelesítés)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Bejelentkezés

A bejelentkező felület a kep.budapestkozut.hu oldalon érhető el:

Regisztracio0.png


Amennyiben már rendelkezik felhasználói fiókkal, úgy csak meg kell adnia a felhasználónevét, valamint a jelszavát és máris tudja használni a KÉP alkalmazást.

Az alkalmazás használatához Google Chrome, vagy Mozilla Firefox böngésző ajánlott.

Regisztráció

Amennyiben új felhasználó, a bejelentkező felületen a Regisztráció gombra kell kattintania ahhoz, hogy egy új fiókot hozhasson létre:

Regisztracio1.png

Regisztracio02.png

Az adatokat értelemszerűen kell kitölteni. A felhasználónév adatot is magának tölti ki a regisztráló, azonban itt fontos, hogy ékezetes karakterek, valamint szóközök nem jelenhetnek meg ebben a névben.

Ezt az adatot érdemes megjegyezni, ugyanis a későbbiekben a bejelentkezés során minden alkalommal meg kell majd adni.

Amennyiben a megadott felhasználónév már foglalt, úgy hibaüzenet ugrik fel a Regisztráció gombra kattintáskor.

Ha a regisztráció sikeres, akkor a következő oldalra lépve meg kell adni a bejelentkezéshez használandó jelszót:

Regisztracio3.png

A jelszónak legalább egy nagybetűt és egy számot kell tartalmaznia és minimum 8 karakter hosszúnak kell lennie.

Az Elküld gombra kattintás után, amennyiben a regisztráció sikeres volt, a következő oldal jelenik meg:


Regisztracio4.png

Hitelesítés

A megadott e-mail címre egy hitelesítő e-mail érkezik. Ebben a levélben a hivatkozásra kattintva egy új böngésző oldal ugrik fel:


Regisztracio5.png


A „Kattintson ide a folytatáshoz” ikonra kattintva a fiók hitelesítése megtörténik. Ezután ismét a bejelentkező oldalra navigálva (kep.budapestkozut.hu), majd megadva a felhasználói nevet és a jelszót megjelenik a főoldal.

Amennyiben a fiók nem kerül hitelesítésre az e-mailen keresztül, akkor a bejelentkező felületen a felhasználónév és jelszó megadása után ismét kiküldésre kerül a hitelesítő levél.

Első belépés

Az első belépéskor egy felugró ablak a Partnereim menüpontra irányít:


Kezdolap elso.png


A menüpontra kattintva megjelenik a Partnereim oldal és az Új Partner Hozzáadása gomb kerül kiemelésre:


Partnereim1.png


Itt a Típus választómenüre kattintva lehetőség van arra, hogy adószám, vagy magánszemély esetében alap adatok megadásával akár több partner is felvehető legyen egy regisztrált fiókhoz.


Partnereim2.png


A partnerek azok a cégek, társasházak, vagy magánszemélyek, akiknek a nevében a regisztrált fiókkal kérelmeket lehet leadni. Ez azt jelenti, hogy a közmű- és üzemzavar bejelentések űrlapjait leszámítva, a kérelmező mezőben csak olyan cégeket, vagy magánszemélyeket lehet megadni, akik előzetesen a partnereim oldalon hozzá lettek adva a regisztrált fiókhoz.

Cégekre, illetve társasházakra az adószám alapján lehet keresni, azonban csak a Budapest Közút saját adatbázisában szereplők közül. Ha a keresett cég nem jelenik meg, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot a KÉP Üzemeltetéssel a kep@budapestkozut.hu e-mail címen.


Partnereim3.png


Az adószám megadása után megjelenik az adatbázisunkban elmentett cég neve és a Mentés gombra kattintva már fel is vettük az első partnerünket:


Partnereim4.png


Ezzel a regisztráció és az első bejelentkezés utáni teendők végére értünk. Innentől a Partnereim menüből további partnereket is rendelhetünk a regisztrációnkhoz, az Ügytípusok menüpontra kattintva pedig új kérelmeket adhatunk le.

Adatvédelem

A Budapest Közút Zrt. adatvédelmi tájékoztatóját a következő oldalon érhetik el: https://www.budapestkozut.hu/adatkezelesi-tajekoztato-a-budapest-kozut-zrt-altal-uzemeltetett-kep-informatikai-rendszeren-keresztul-elerheto-szolgaltatasokhoz-kapcsolodo-adatkezeleshez/